Orometal

Povijest

Godine 1957, osnovana je radionica za popravak motornih vozila i poljoprivrednih vozila s nazivom MEHANIKA Oroslavje. Nekoliko godina kasnije mala radionica zapoćela je proizvodnju parnih kotlova i tlačnih spremnika, te mijenja ime u OROMETAL Oroslavje.

Od tog perioda započinje kontinuirani razvoj i unapređenje TPK OROMETALA, prvo kroz izgradnju novih i modernih proizvodnih hala, a kasnije kroz neprekidno ulaganje u kadar i opremu u modernog i suvremenog proizvođača parnih kotlova i ostalih proizvoda s kojima ćemo Vas upoznati.

Kao jedno od rijetkih metaloprerađivačkih poduzeća koje je preživjelo burno tranzicijsko razdoblje u proteklih desetak godina možemo se pohvaliti vlastitim projektno-konstrukcijskim uredom, tehnološko razvojnom službom, te nizom suvremenih i originalnih rješenja i proizvoda.
Uz to za opstanak TPK OROMETALA na tržištu veoma je značajna i sposobnost prilagođavanja specifičnim zahtjevima Kupca čije je ispunjenje glavna misao vodilja zaposlenih u TPK OROMETALU.

Proizvodni i skladišni kapaciteti smješteni su u Oroslavju, u blizini Zagreba, glavnog grada Hrvatske, gdje je smještena glavnina hrvatske industrije. Postojeće željezničke i cestovne veze omogućavaju bez teškoća pristup glavnim europskim transportnim koridorima preko luka Rijeka i Koper, te EU koridorom broj 5 (Pyranska autocesta).

Danas TPK OROMETAL zapošljava 120 radnika na više od 3200 m² natkrivenih proizvodnih hala te na nizu suvremenih strojeva, tehnološki prilagođenih našem proizvodnom programu. Čitav poslovni proces, usmjeren na zadovoljstvo Kupca i osiguranje kvalitete certificiran je od strane TUV-a po  normi ISO 9001, a kompletnu proizvodnju tlačnih postrojenja ovlaštena Tijela za ocjenu sukladnosti.

Podjednaki dio prodaje ostvarujemo na domaćem i na stranom tržištu. Izvozimo na tržišta: Italije, Njemačke, Austrije, Slovenije, Nizozemske, Švedske, Rusije, Češke, Slovačke, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.